Geheugenkaarten worden door vele fabrikanten geproduceerd, maar de populairste onder gebruikers zijn Samsung, SanDisk en Kingston. Daarom werd besloten kaarten van deze fabrikanten te testen. Er waren echter kaarten met verschillende capaciteiten: van 128 tot 512 gigabyte. Maar zelfs met dit verschil zal de vergelijking van de kaarten volkomen juist zijn, omdat alleen hun capaciteit verschilt, maar indicatoren zoals lees- en schrijfsnelheden praktisch gelijk zijn. Het is echter vermeldenswaard dat Kingston-kaarten goedkoper zijn dan SanDisk- en Samsung-kaarten met vergelijkbare specificaties.
Alle kaarten hebben een door de leverancier voorgeschreven leessnelheid van 100 MB/s, terwijl de verpakking van de Samsung-kaart een schrijfsnelheid van 90 MB/s vermeldt. Ook worden de Samsung Evo Plus en Kingston Canvas Select Plus kaarten vermeld als U3 V30, terwijl de SanDisk Ultra kaart wordt vermeld als U1 V10.
Alle drie de kaarten worden verkocht in een standaard plastic blisterverpakking, compleet met geheugenkaart + adapter. De verpakking bevat de basisspecificaties van het product, en de SanDisk-kaart heeft ook een verborgen code om de echtheid van de kaart te garanderen.
De kwaliteit van de adapters is enigszins verschillend. Samsung heeft de hoogste kwaliteit, gevolgd door SanDisk en Kingston.
Geheugenkaarten werden getest op een Lenovo Legion 7 laptop en een Motorola Moto G100 smartphone met de volgende software: CrystalDiskMark v8.0 (Windows 10), ATTO Disk Benchmark v4.01 (Windows 10), Flash Memory Toolkit v2.01 (Windows 10) en SD Card Test v1.9 (Android 12). De standaard bestandssystemen zijn opgeslagen op de kaarten.
Bij vergelijking van de werkelijke capaciteit van de kaarten met de opgegeven capaciteit, gaf de Kingston-kaart 461 gigabyte aan, terwijl hij 476 gigabyte had moeten aangeven.
Bij het testen van de schrijfsnelheidsparameter presteerden de Samsung en Kingston kaarten in lijn met hun U3 V30 klasse. De SanDisk-kaart presteerde slechter, wat begrijpelijk is omdat deze een lagere klasse heeft dan de andere twee kaarten.
Bij het kopiëren van hetzelfde bestand van 10 gigabyte naar de kaarten presteerde de Kingston-kaart het beste, met een aanhoudende kopieersnelheid van 82 MB/s gedurende het hele proces. De Samsung kaart werd getest met ongeveer gelijkaardige resultaten. De SanDisk-kaart scoorde 49 MB/s.
Bij het kopiëren van datapakketten van 20.800 bestanden naar de SanDisk- en Kingston-kaart, en een datapakket van 13.000 bestanden naar de Samsung-kaart, waren de snelheden ruwweg gelijk. Maar de Samsung kaart werd tweemaal getest: met FAT32 en exFAT bestandssystemen. Het exFAT-systeem vertoonde dezelfde leesprestaties als FAT32, maar de schrijfsnelheid was gehalveerd.
Op basis van de testresultaten kunnen we zeggen dat de Kingston kaart, met zijn lagere capaciteit en relatief lage kostprijs, het in alle andere indicatoren beter deed dan de duurdere SanDisk en Samsung.